Sukututkimus

Isoisäni Mauri Lintera kuoli toukokuussa 2011. Hän jätti jälkeensä konekirjoitettuja liuskoja, joissa oli muistitietoa suvun vaiheista 1850-luvulle asti. Sukututkimuksesta innostuminen seurasi surua ja menneisyydestä alkoi paljastua ammoin unohtuneita kasvoja. Sukupuun juuret ulottuivat 1710-luvulle asti, murheelliseen isovihan aikaan.

Isäni keuruulainen suku tunnetaan tarkasti, mutta äitini suvun tutkiminen on antanut tilaa löytämisen riemulle. Olen äitini suvun puolelta neljännen polven syntyperäinen helsinkiläinen. Satakuntalaiset esi-isäni asuivat 1700-luvulla Porissa ja 1800-luvulla Raumalla, kunnes suutarin ammatti vei isoisäni isoisän Pietarin kautta Helsinkiin.

Kokoan tälle sivulle sukupolvien ketjun, joka auttaa hahmottamaan kokonaisuutta. Tarkoituksenani ei ole julkaista kaikkea, vaan luoda monivuotisen sukututkimuksen tiivistelmä. Valtavan tietomäärän läpikäyminen on työlästä, joten täydennän sivua rauhalliseen tahtiin. Hajanaisista yksityiskohdista rakentuu siten eheä kokonaisuus.

Yhdeksästä tunnetusta sukupolvesta listaan seitsemän, sillä tutkimukseni painopiste on vainajissa ja haluan varjella elävien yksityisyyttä. Sukututkijoiden yhteydenotot ovat sydämellisesti tervetulleita. Kerään muistitietoa isoisästäni ja olen kiinnostunut yhteyksistä myös muihin esi-isiini. Profiilini yhteystietoineen löytyy Facebookista.

Thomas Johansson Lindroth (1711-1791)

Thomas Johansson Lindroth syntyi Porissa joulukuussa 1711. Hän avioitui Valpuri Paavontyttären kanssa marraskuussa 1738. Aviopari muutti vuonna 1741 läheiseen Vähärauman kylään Liinaharjan ratsutilalle, missä Thomas työskenteli lampuotina eli koko tilan vuokraajana. Siellä he viettivät koko loppuelämänsä vuokratilaa viljellen.

Vähäraumalla avioparille syntyi kuusi lasta, kolme tyttöä ja kolme poikaa. Sukunimi Lindroth, joka tarkoittaa lehmuksen juurta, mainitaan ensimmäisen kerran Ulvilan seurakunnan asiakirjassa lokakuussa 1767. Riidassa oli kyse kalakymmenyksistä. Thomas eli kuukautta vaille 80-vuotiaaksi ja kuoli halvaukseen marraskuussa 1791.

Thomas Thomasson Lindroth (1754-?)

Thomas Thomasson Lindroth syntyi Vähäraumalla syyskuussa 1754. Hän avioitui Anna Juhontyttären kanssa marraskuussa 1774. Aviopari sai seitsemän lasta, kolme tyttöä ja neljä poikaa. Anna kuoli helmikuussa 1792 ja Thomas avioitui pian Maria Eerikintyttären kanssa. He saivat kahdeksan lasta, kolme tyttöä ja viisi poikaa.

Thomas oli uutta vaimoaan 13 vuotta vanhempi. Aviopari muutti Ulvilaan ja sieltä maaliskuussa 1806 vaimon synnyinseudulle Harjavaltaan Hympin sotilaspuustelliin, missä Thomas työskenteli lampuotina. Muuttokirjassa numero 14 on mainittu vain uudesta avioliitosta syntyneet lapset. Harjavallan kirkonkirjat tuhoutuivat tulipalossa.

Carl Joachim Lindroos (1799-1844)

Carl Joachim Lindroos syntyi Vähäraumalla maaliskuussa 1799. Hänen aikanaan sukunimen kirjoitusasu muuttui Lindrothista Lindrosiksi ja lopulta Lindroosiksi. Carl päätyi Ulvilan ja Harjavallan kautta Poriin, missä hän avioitui Maija-Liisa Matintyttären kanssa jouluaattona 1826. Aviopari muutti Porista Raumalle syyskuussa 1827.

Heti Raumalle saavuttaessa vaimo synnytti tyttären, mutta lapsi kuoli toukokuussa 1829 ja äiti ilmeisesti pian tämän jälkeen. Carl avioitui Anna Elisabeth Matintyttären kanssa ja he saivat kuusi lasta, kaikki poikia. Carl työskenteli kaupungissa sukunsa ensimmäisenä suutarina. Hän menehtyi Raumalla keuhkotautiin joulukuussa 1844.

Berndt Vilhelm Lindroos (1831-1889)

Berndt Oskar Lindroos (1859-1911)

Valo Ludvig Lintera (1897-1976)

Mauri Berndt Oskar Lintera (1923-2011)

 

 

Kommentit pois päältä artikkelissa Sukututkimus

Comments are closed at this time.